Nieuwe werken werkt dat wel

Het nieuwe werken, werkt dat wel?

We horen het erg vaak, de term “het nieuwe werken”. Een vraag die we ons hierbij dienen te stellen is of het ècht werkt.

Het antwoord op deze vraag is zowel bevestigend als ontkennend.  We zijn mensen en hebben menselijke interactie nodig om een team te laten functioneren en zodoende tot de beste resultaten te komen.

Tevens hebben we ook rust nodig en een goed gevoel om de vereiste concentratie te hebben om een goed resultaat te kunnen realiseren.

En tot slot, zeker niet onbelangrijk binnen creatieve processen, is afleiding noodzakelijk om de creativiteit te kunnen laten groeien. Een mooi voorbeeld hiervan is o.a. binnen de historische wetenschap terug te vinden. Newton bijvoorbeeld was nooit tot beschrijving van de zwaartekracht gekomen, als hij niet onder een boom had gezeten. Of denk aan Einstein, die zijn theorie kon uitdenken, juist door er nièt aan te denken.

Voor beide wetenschappers geldt: als ze hun briljante ideeën niet hadden kunnen delen met anderen, was hun verworven kennis nooit de wereld in gegaan. Mogelijkerwijs zouden wij dan nu nog steeds denken dat de aarde plat is, om maar een voorbeeld te noemen.