MySQL weetje

MySQL is  een goed alternatief voor de duurdere databases. Wel zijn er bij het gebruik ervan essentiële punten waarop gelet dient te worden. Als deze punten niet goed worden ingericht, zal bij het ontwikkelen en gebruik van de database door één gebruiker geen probleem ontstaan. Gaan er echter meerdere gebruikers met de database werken, dan is de kans op het ontstaan van ellende groot.

Daarom is het van groot belang om op voorhand te specificeren wat het te verwachten gebruik van de database is en de gewenste opslagmethode van de tabellen (MyISAM, InoDB, etc) en zet deze bij de inrichting van de database als default.

Het voorkomt een heleboel narigheid en verbetert het resultaat  van de oplossing.

Tip: op internet zijn de keuzes het best te vinden bij de community van MySQL.